Házirend

 

A kutyaóvoda, kutyaiskola, kutyanapközi kifejezéseket összefoglaló néven Max Kutyakiképző Iskola, kutyaiskola megnevezéssel illetjük, amely egyaránt jelöli a szervezetet, illetve a helyet, ahol a kutyák, és a gazdáik megtanulhatják a közös munka, illetve az udvarias együttélés szabályait.
Az oktatás általában külön folyik a kezdő és a haladó szinten; korosztályonként; csoportosítva lehet az engedelmességi, sőt akár a testméret szerint is.

maxkutyakikepzo_hazirend

 

1. A kutyaiskola veszélyes üzemnek tekinthető, ezért a munka szigorú házirend szerint történik és a kiképzők utasításait szigorúan be kell tartani.

2. A kutyaiskola területére a nyilvánosan meghirdetett időpontokban, a jelen házirendben rögzített szabályok betartásával bárki, saját felelősségére, beléphet, a foglalkozásokon, bemutatókon, rendezvényeken részt vehet.

3. Gyermek 14 éves kor alatt az iskola területén csak szülői (más nagykorú személyi) felügyelettel tartózkodhat. Gyermeke biztonságáért a szülő a felelős.

4. Aki magatartásával veszélyezteti mások biztonságát, vagy botrányosan viselkedik és ezzel a tevékenységével felszólításra sem hagy fel, a kutyaiskola területéről kiutasítható.

Kiképzéseken a kutyával foglalkozó személyeknek alkohol vagy drog, tudatmódosító szer fogyasztása tilos, illetőleg ilyen szerek hatása alatt a kiképzésen részt venni tilos.

5. Az iskola területén a hatóság által előírt kötelező védőoltásokkal rendelkező állat tartózkodhat, továbbá az állat tulajdonosának gondoskodni kell a rendszeres féreghajtásról és a külső élősködök irtásáról (bolha, atka stb.). Az iskola területére fertőző betegségben szenvedő vagy gondozatlan állat behozatala tilos.

A kötelező védőoltások érvényességéről, féreghajtásról és kullancs elleni védelméről folyamatosan gondoskodni kell. Az oltási igazolványt a kutyatulajdonos köteles magával hozni, és kérésre bemutatni. Továbbá, javasolt a kutya kullancs elleni védelme, valamint a kennel köhögés elleni védőoltás.

6. A foglalkozásokon, tanfolyamokon, rendezvényeken, a kiképzéseken minden olyan kutyát felvezető személy vagy kutyatulajdonos részt vehet, aki az aktuális fizetési kötelezettségének teljes mértékben, vagy megállapodás szerinti mértékben eleget tett. Rendezetlen fizetési kötelezettség esetén a kutyaiskola megtagadhatja a részvételt a jelentkezőtől/látogatótól.

7. A kiképzés megkezdése előtt gondoskodni kell arról, hogy kutyáknak legyen lehetőségük a „dolgukat elvégezni”. A kutyaiskolában történő eset során az ürüléket a kutyát vezető személynek azonnal össze kell szedni az erre a célra rendszeresített eszközökkel, és a kijelölt szeméttárolóban elhelyezni.

 

Max Kutyakiképző Iskola