Kutyaovi

A kutyaovi 8 hónapos korig várja a kutyusokat. Legkorábban a kötelező oltások beadását követően lehet jönni, az oltási könyvet bemutatva. A kiskutyák egy biztonságosan elkerített területen szabadon engedve, együtt játszva tanulják a társas viselkedést, a konfliktus helyzetek megoldását, természetesen szakember felügyelete mellett.

  • Hova vihetem sétálni?
  • El merjem engedni?
  • Nem fogják bántani a nagyok?
  • Felszed mindenfélét a földről, ráadásul el is szalad tőlem, mit tegyek?

A kutyaovi csoportos foglalkozásaimak anyaga: kapcsolatépítés, néven szólítás, szemkontaktus, tiltó szó ismerete-tiszteletben tartása, laza pórázon sétáltatás és behívás.

Az oktatás a neveléssel kezdődik, amire egy kölyök kutya esetében a kutyaovi foglalkozásai adnak lehetőséget. Itt mi elmondjuk, hogy otthon hogyan neveld jól a kutyádat. Hogyan üdvözöld, hogyan játssz, hogyan kommunikálj vele, hogyan etesd, hogyan sétáltasd és hogyan fegyelmezd.

Egy kölyök kutya nem képes 10-15 percnél tovább használható állapotban lenni és maradni, ez pedig heti 1-2 alkalommal nagyon kevés ahhoz, hogy jól nevelt kutya váljon belőle. A hangsúly ebben az életkorban az otthoni dolgokon van.

Tapasztalat, hogy hiába gyakorlunk együtt hetente akár több alkalommal is hónapokon át, nem lehetünk elég hatékonyak, ha az otthoni dolgok nincsenek rendben.
Ha nem vagy biztos benne, hogy mikor és hogyan csinálod jól, gyere minél előbb a kutyaovi foglalkozásaira, és megkíméled magad egy csomó bosszúságtól.
Könnyebb jól nevelni, mint majd egy-másfél éves kutyával megértetni, hogy ami eddig ment, az már nem jó így tovább.
Nagyon cuki amíg kicsi, egy kölyökre nem néznek csúnyán még akkor se ha felugrál. De mi a helyzet egy 30 kilós borjú méretű neveletlen jószággal?