Kutyasuli

Kutyasuli /kutyaiskola, kutyakiképzés/ Vértesacsán, Felcsúton

A kutyasuli ( kutyaiskola ) Vértesacsán és Felcsúton azoknak a kutyáknak való csoportos foglalkozás, akik már kinőttek az oviból. Itt Gazdira figyelni, nyugton maradni, ülni, tiltó szót érteni, laza pórázon közlekedni és jól játszani tanulunk.

  • Nem marad helyben?
  • Nem reagál a tiltásra?
  • Úgy viselkedik, ahogy ő gondolja?
  • Nem jön hozzám, ha hívom?

Akkor kutyaiskola a legjobb hely, ahova hozhatod!
A kutyaiskola
 foglalkozásainak célja a szabadidő tartalmas és örömteli eltöltése azonos érdeklődésű, állatszerető közösségben. A kutya felkészültségét és gazdája kinológiai ismereteit egyaránt bővítjük, elmélyítjük.

A kutyaiskola foglalkozásainak tananyagát úgy állítottuk össze, hogy hasznos és könnyen elsajátítható legyen bárki számára. A közömbösítés, a behívás, a helyben maradás és a pórázon vezetés a leglényegesebb elemei az alaptanfolyamoknak. A jelentkezők csoportba osztását szintfelméréssel döntjük el. A részvétel feltétele a kutya betöltött 8 hónapos életkora.
A kutyaiskola egyfajta kapcsolatépítő tréning is. Nem kezdjük addig pórázon láb mellett rángatni a kutyákat, amíg nem figyelnek mindenféle „zavaró körülmény” ellenére a gazdájukra, nem tudnak laza pórázon, nyugodtan ülni és nem csinálni semmit.

Ha pórázon sétálva a kutya nem reagál azonnal a szólításra, nem várhatjuk tőle, hogy feltétel nélkül, azonnal engedelmeskedjen a hívó szónak például 20 méter távolságból.
Ez majd a fokozatosság elvét követő folyamatos tanulás és rendszeres gyakorlás eredménye lesz. Aminek egyenes következménye, hogy a kutya és gazdája képessé válik egyre bonyolultabb feladatok végrehajtására.